Turneringsinformation

Välkommen till Solna Floorball Festival, 3-5 september 2021.

En Festival för sporten och perfekt uppladdning inför innebandysäsongen.

Cupen spelas i Solna stads sju sporthallar, geografiskt samlat runt Friends Arena.

Arrangemanget sker för andra gången (f d Gatorade Floorball Cup 2021, som fick hög uppskattning i samband med utvärderingen av de medverkande lagen). 

Vi har redan deltagande av samtliga ungdomslag från både Väsby och AIK, samt samtliga vinnade lag från förra året (Gatorade Floorball Cup 2021) är inbjudna, så vänta inte med att anmäla er!

Vid inställt arrangemang återbetalas alla avgifter!
Om vi hindras att genomföra Festivalen på grund av pandemin, så garanterar vi full återbetalning av anmälningsavgiften till alla lag.

Klasser:
Pojkar 05  – Pojkar 11
Flickor 05 – Flickor 11

POJKAR
Pojkar 05
Pojkar 06
Pojkar 07
Pojkar 08
Pojkar 09
Pojkar 10
Pojkar 11

FLICKOR
Flickor 05
Flickor 06
Flickor 07
Flickor 08
Flickor 09
Flickor 10
Flickor 11

OBS! Alla lag måste checka in senast 60 minuter innan man spelar sin första match i turneringen i vårt kombinerade  information och tävlingskansli i Solnahallen Ankdammsgatan 46, 171 67 Solna

OBS! Alla lag måste betala 1.000 kr i depositionsavgift vid ankomst till respektive skola

Vid avhopp återbetalas aldrig anmälningsavgiften.

Avhopp: Lag som hoppar av turneringen efter att lottningen är fastställd (publicerad) får böter på 3900 SEK, ed andra ord, ingen anmälningsavgift återbetalas. Förra årets vinnare (Gatorade Floorball Cup spelar gratis).

Tävlingsregler – Solna Floorball Festival!

Samtliga matcher spelas 2 x 15 minuter (även slutspelet) Effektiv tid sista minuten i 2:a perioden. 2 minuters paus mellan perioderna. Timeout är tillåtet.
Det är tillåtet att ha med 20 spelare per match.
Samtliga klasser med slutspel spelar minst fyra matcher (undantag kan ske om något lag lämnar w.o efter att lottningen är genomförd). Klasser utan slutspel är garanterade fem matcher
Räkna ej med tid för uppvärmning på planen innan matcherna. Detta kan ske endast om tidsschemat tillåter detta. Matcherna startas på utsatt tid (dock ej vid försening). Om tid för uppvärmning ges på matcharenan så har varje lag egna uppvärmningsbollar.

Matchprotokoll skall fyllas i inför varje match om laguppställning inte redan registrerats på internet.
I slutspelet reserverar sig arrangörerna för att lagen kan behöva fylla i matchprotokoll med laguppställning även om sådan lämnats i förväg (i slutspelet kan dock lagen fylla i sin laguppställning för hand).

Matchprotokollen sitter i en pärm som ligger i sekretariatet i den hall ni skall spela matchen i. Hemmalaget hämtar protokollet 30 minuter innan matchstart och återlämnar detta till sekretariatet senast 20 minuter innan matchstart. Bortalaget hämtar protokollet 20 minuter innan matchstart och återlämnar detta till sekretariatet senast 10 minuter innan matchstart.

Tabellplacering
Vi följer Svenska innebandyförbundets tävlingsregler för turnering. Placeringen avgörs enligt följande, för att särskilja de placeringar som behövs:
1. Placering avgörs genom antal poäng i aktuell grupp.
2. Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes möte/n, det vill säga att en ny tabell räknas fram med berörda lag,
3. Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes målskillnad, det vill säga skillnaden mellan antalet gjorda och insläppta mål. Är målskillnaden lika placeras det lag främst som har gjort flest inbördes mål.
4. Är lagen trots detta lika avgörs placering genom total målskillnad där alla resultat i gruppen räknas. Är målskillnaden lika placeras det lag främst som totalt har gjort flest mål i gruppen.
5. Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst antal utvisningsminuter i gruppen.
6. Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej kunnat särskiljas.

I slutspelet gäller följande vid oavgjort resultat efter spelade 2 x 15 min:
1. Sudden death 5 min.
2. Tre straffar/lag.
3. Vart annat lag straff/lag tills avgörande OBS! I slutspelet tas ingen hänsyn till om ett lag är anmält i flera olika klasser när det gäller speltider/arenor.

Alla tävlingsfrågor om turneringen hänvisas till vårt kombinerade tävlings och infokansli i Solnahallen i Solna . Kansliet har öppet från 15.00 den 3 september (4-5 september öppnar vi 07.15) och sedan så länge det pågår matcher varje dag. Telefonnummer till tävlingskansliet läggs ut senare

Vid inställt arrangemang återbetalas alla avgifter!
Om vi hindras att genomföra Festivalen på grund av pandemin, så garanterar vi full återbetalning av anmälningsavgiften till alla lag.